XINA
Internacional 19/05/2012

El dissident xinès Chen Guangcheng ja vola cap als Estats Units

L'activista ja ha rebut els passaports tant per ell com per la seva família. Chen tanca així el llarg periple per intentar fugir del seu país

Agències
1 min
Policies xinesos bloquegen la terminal de l'aeroport on es creu que hi ha Chen. AFP

PequínEl dissident xinès cec Chen Guangcheng ja és en un avió cap als Estats Units, el propi Chen havia dit abans d'enlairar-se que creia que anava cap a Nova York.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La presència de policies i oficials de Relacions Exteriors de la Xina ha anat en augment durant les darreres hores, un fet que confirmava les sospites que el dissident podria deixar aquest dissabte la Xina posant aixó punt i final a la seva llarga fugida. Chen, invident des dels 5 anys, ha continuat hospitalitzat aquest mes a l'hospital de Chaoyang de Pequín rebent tractament per a una cama, que es va trencar quan va escapar de l'arrest domiciliari a la ciutat de Nanquín, la nit del 21 d'abril. Va arribar a la capital xinesa gràcies a l'ajuda d'amics activistes i es va refugiar durant sis dies a l'ambaixada nord-americana, d'on va sortir per ser hospitaitzat.

El 16 de maig, els funcionaris de l'Oficina de Seguretat Pública de la seva província, Xandong, el van visitar a l'hospital i van donar-li tant a ell com a la seva família els formularis perquè poguessin sol·licitar els passaports.

Aquest pas del règim comunista per deixar marxar Chen o la seva família es va produir un dia després que els Estats Units anunciés que ja tenia llestos els visats i que podrien traslladar-se a aquest país un cop rebut el permís de les autoritats xineses.

stats