Corea del Nord trenca l'acord de no agressió amb Seül

Pyongyang eleva les amenaces després que el Consell de Seguretat de l'ONU endurís les sancions contra el règim nord-coreà, que torna a amenaçar amb fer un atac nuclear contra Washington

Corea del Nord ha anunciat aquest divendres que elimina l'acord de no agressió amb Seül i alerta que està disposat a fer un "atac nuclear preventiu" contra Washington. Corea del Sud ha respost amb una escalada de guerra verbal, alertant el règim que si ataca, "l'eliminarà de la faç de la terra".

L'augment de tensió entre els dos veïns arriba un dia després que el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés més sancions contra Corea del Nord pel seu assaig nuclear del mes de febrer, malgrat l'amenaça del règim de Pyonyang de llançar un atac atòmic preventiu contra els EUA.

Els quinze membres de l'òrgan van aprovat una altra resolució impulsada pels EUA i la Xina, que endureix les sancions que ja afrontaven les autoritats nord-coreanes pel seu programa nuclear, i que afegeix noves restriccions.

Les mesures són sobretot de caràcter financer i sancionen les “activitats il·lícites del personal diplomàtic” o les relacions exteriors dels seus bancs, entre d'altres.