Ciència
Internacional 17/08/2011

Corea del Sud crea gossos fluorescents per investigar malalties

Un grup de científics han clonat gossos modificats genèticament i amb propietats fluorescents, que podrien contribuir en la recerca de malalties com la de Parkinson

Efe
1 min
Científics sud-coreans creen els primers gossos clonats amb propietats fluorescents

SeülUn equip de científics sud-coreans han aconseguit clonar gossos modificats genèticament i amb propietats fluorescents, que podrien ajudar a curar malalties humanes, cosa que podria suposar un altre avenç en investigació mèdica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fita científica l'ha duta a terme un equip encapçalat pel professor Lee Byeong-Chun, a la Universitat Nacional de Seül, on hi ha els únics gossos clonats del món. El 2005, aquest laboratori es va convertir en el centre de totes les mirades de la comunitat científica, després del naixement de Snuppy –un gos llebrer afganès-, el primer gos clonat de la història.

Des d'aleshores, el laboratori de la Facultat de Veterinària ha centrat les investigacions en la clonació de gossos, i l'última fita de l'equip de treball del professor Lee és la creació d'un gos de raça beagle -Tagon- , nascut el 2009, que revela propietats fluorescents en ingerir un antibiòtic que li activa la pell lumínica, adquirida per manipulació genètica.

Lee explica que, igual que a Tagon se li activa el gen que provoca el color verd fluorescent de la pell en administrar-li un antibiòtic, es pot intentar aplicar un procediment semblant a les malalties humanes, de manera que en prendre un medicament inductor, s'activin funcions genètiques quan es vulgui, com un interruptor.

El professor ha argumentat que la selecció de gossos com a objecte d'estudi és deguda al fet que comparteixen més de 269 gens de malalties amb els humans, de manera que poden servir de model d'investigació per a malalties com la de Parkinson.

stats