COREA DEL SUD
Internacional 03/01/2011

Seül obre la porta a converses amb el veí del nord condicionades al desarmament nuclear

Després d'un 2010 marcat per la confrontació entre les dues corees, la tensió ha baixat a la península després que Seül i Pyongyang s'han mostrat favorables al diàleg

Reuters
1 min

Seül p { margin-bottom: 0.21cm; } Corea del Sud està oberta a un diàleg amb el veí del nord només si Pyongyang està preparada per desmantellar les instal·lacions nuclears. Tot i això, el president sud-coreà, Lee Myung-bak, ha reiterat en el missatge de Cap d'Any que respondrà “amb duresa” a qualsevol atac provinent de Corea del Nord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta obertura de Seül a parlar amb Corea del Nord arriba després d'un 2010 marcat per diversos episodis de confrontació entre els dos països, com ara l'enfonsament d'un vaixell sud-coreà al març, en què van morir 46 soldats, o l'atac de Corea del Nord a una illa fronterera, que va deixar dos morts civils i dos de militars. També arriba després que Pyongyang fes una crida a acabar l'enfrontament entre les dues corees.

D'altra banda, l'enviat especial dels Estats Units a Corea del Nord, Stephen Bosworth, arribarà demà dimarts a Seül per mirar de rebaixar la tensió a la zona. Alguns analistes asseguren que les últimes declaracions de les dues corees han creat un clima per reprendre les converses a sis bandes entre aquests dos països, la Xina, el Japó, Rússia i els EUA.

stats