COREA DEL SUD
Internacional 22/11/2011

Enfrontaments i gasos lacrimògens al Parlament de Corea del Sud

La cambra baixa ha viscut una dura sessió durant la votació del Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units

Efe
1 min

SeülEl Parlament de Corea del Sud ha aprovat el Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units en una votació marcada pels enfrontaments físics entre diputats i el llançament d'una bomba lacrimògena que ha obligat a desallotjar parcialment la sala.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els diputats de l'oficialista Gran Partit Nacional (GNP) han utilitzat la seva majoria parlamentària per aprovar el polèmic acord, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener.

Aquest tractat de lliure comerç entre Seül i Washington ha provocat una gran controvèrsia a causa de la clàusula anomenada ISD, que permetrà a inversors i empreses estrangeres a Corea del Sud remetre's a instàncies internacionals per solucionar les seves disputes amb l'administració de Corea del Sud.

Les forces opositores, encapçalades pel Partit Democràtic (DP), s'oposen rotundament a aquesta clàusula, que consideren que beneficia les empreses dels EUA.

Com que no podien impedir l'aprovació per la via legal, ja que estan en minoria, l'oposició ha intentat bloquejar-la físicament durant la sessió plenària. El diputat Kim Sung-dung, del Partit Laborista, ha llançat una bomba de gas lacrimogen al president del Parlament, que ha obligat a desallotjar parcialment la sala, tot i que la sessió després ha continuat.

Finalment la llei s'ha aprovat per 151 vots a favor i 7 en contra. D'aquesta manera Seül i Washington tanquen definitivament un acord que s'havia allargat més de cinc anys, per diversos motius, des de la seva firma inicial el juny de 2007.

stats