Internacional 20/06/2011

Detenen al Pakistan a una nena de vuit anys carregada d'explosius

La menor assegura haver estat víctima d'un segrest

Efe
1 min

IslamabadLes forces de seguretat pakistaneses van detenir ahir una nena de vuit anys que portava una armilla amb explosius en un control de la zona tribal nord-occidental de Dir, fronterera amb l'Afganistan, segons han informat fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons alguns mitjans pakistanesos, la nena ha explicat durant l'interrogatori policial que l'havien segrestat dies enrere a la ciutat de Peshawar. Segons la versió de la menor, els seus segrestadors la van sedar per després dur-la fins a la ciutat de Balambat, on l'han detingut. Així, els segrestadors, identificats com a insurgents per les autoritats, van abandonar la nena amb els explosius prop d'un control policial.

Aquesta no és la primera vegada que es té constància de l'ús de menors, fins i tot de poca edat, per perpetrar accions suïcides al Pakistan. Un dels casos més recents va ser l'atemptat ocorregut el passat febrer en un centre de reclutament militar de la localitat nord-occidental de Mardan, on van morir 31 persones. En aquella ocasió, un menor va aprofitar el seu uniforme escolar per burlar els controls de seguretat i va fer esclatar la càrrega explosiva que portava.

stats