Publicitat
Publicitat

Afganistan

Detenen a l'Afganistan un soldat nord-americà després de matar almenys 16 civils

El militar ha entrat a les cases de les víctimes i els ha disparat indiscriminadament. Es desconeixen encara les causes del tiroteig

Les forces de l'OTAN a l'Afganistan han detingut un soldat nord-americà que ha disparat indiscriminadament contra un grup de civils en entrar a les seves cases a Kandahar. Algunes fonts parlen de fins a 16 morts, entre els quals hi ha nens i ancians. "En una casa, hi havia deu persones, entre elles dones i nens, que han estat assassinats i cremats en una habitació", ha explicat un periodista que ha visitat el lloc de la tragèdia.

El president afganès , Hamid Karzai, ha condemnat els fets i els ha qualificat d'" homicidis intencionats " . Per altra banda, els Estats Units han presentat el seu "més sentit condol " a les famílies dels afganesos morts . "Els Estats Units expressen el seu condol a les famílies afectades per l'espectacular tiroteig d'aquest matí . Aquest acte de violència comès contra els nostres amics afganesos ens entristeix " , ha dit un portaveu de la diplomàcia nord-americana . "Li assegurem al poble afganès que les persones responsables d'aquest acte seran identificats i jutjats", ha assegurat, afegint que els EUA "encara estan intentant verificar els fets."

Algunes fonts militars afirmen que el soldat ha patit una crisi per una situació d'estrès. Aquest incident agreuja el clima de tensió sorgit després de la crema d'exemplars de l'Alcorà el mes passat en una base militar.


Més continguts de