Internacional 29/01/2013

Google Maps trenca l'aïllament de Corea del Nord

Un nou mapa d'aquest país, accessible des d'avui, inclou carreteres, parcs i monuments fins ara invisibles. Segons Google, els usuaris hi podran trobar "molta més informació i detall que abans" tot i que reconeixen que encara està lluny de ser un mapa complet

Anna Solé Sans
2 min
Imatge de Pyongyang, la capital de Corea del Nord. GOOGLE MAPS

Barcelonaconstruir un mapa complet de Corea del Nord

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els usuaris de Google Maps poden accedir ara als mapes d'aquest país amb "molta més informació i detall que abans", segons un comunicat de Google. Una gran part de la informació que s'ha publicat aquest dimarts sobre Corea del Nord prové d'imatges per satèl·lit. Només una petita part dels seus 23 milions de persones que viuen en aquest país, tenen accés a Internet i fins ara Google no ha estat capaç de convertir els proveïdors locals per crear mapes com ja ha fet en la resta de països.

Un país negat a internet

Els funcionaris, científics, enginyers i estudiants del país no tenen accés a Google, i aquest fet dificulta les coses. "Moltes persones se senten fascinades per Corea del Nord; aquests mapes, però, són molt importants per als ciutadans de Corea del Sud que encara hi tenen família vivint-hi", ha dit Jayanth Mysore, creador de Google Maps.

Aquest mateix mes de gener, el president executiu de Google, Eric Scmidt, va visitar Pyongyang i va demanar al règim que s'obrís a internet per no continuar vivint aïllats en un declivi econòmic.

Un mapa millorat, però incomplet

Els nous mapes de Google inclouen edificis, carreteres, estacions de metro, parcs i alguns dels innombrables monuments a la dinastia governant del país.

stats