IRAN
Internacional 12/01/2012

El Japó es compromet a retallar les importacions de cru iranià

Washington convenç el govern nipó d'imposar també sancions a Teheran. El petroli iranià suposa el 10% de tot el petroli que compra el Japó

Reuters
1 min
El secretari del tresor nord-americà, Timothy Gaither, i el ministre de Finances japonès, Jun Azumi. AFP

TòquioNou cop econòmic al règim dels aiatol·làs. Japó s'ha compromès aquest dijous a reduir les seves importacions de cru iranià. En concret, el ministre de Finances nipó, Jun Azumi, ha assenyalat que el petroli iranià suposa el 10% del total del seu subministrament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una reunió amb el secretari del Tresor dels Estats Units, Thimothy Gaither, Tòquio s'ha unit a la bateria de sancions imposades a Teheran. "Ens agradaria prendre mesures concretes per reduir més les importacions", ha dit Azumi.

Tallar l'aixeta del petroli iranià suposa alguns riscos per al Japó. Des de la crisi nuclear de Fukushima, necessita més cru per substituir l'energia atòmica. "Ens faria molt mal tallar de soca-rel les importacions", ha dit Azumi en una roda de premsa. També ha alertat que deixar de comprar cru iranià pot fer pujar el preu del petroli i enrarir encara més l'economia global.

stats