Iran
Internacional 07/02/2012

L'Iran deté "periodistes de la BBC"

Diverses persones han estat detingudes per estar presumptament relacionades amb el servei persa de la BBC, prohibit pel règim. La cadena nega tenir personal al país

Ara
1 min

BarcelonaL'Iran hauria detingut aquest dimarts un grup de persones relacionats amb el servei persa de la BBC, segons l'agència de notícies Mehr. Segons l'agència, aquestes persones estaven implicades en la cerca de notícies, la recluta i l'entrenament de periodistes iranians, i havia organitzat viatges a l'estranger per a ell.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un comunicat de la BBC diu que cap dels treballadors de BBC Persa treballen a dins de l'Iran. Segons el text, aquesta notícia "hauria de profundament tots els qui creuen en uns mitjans lliures i independents".

La setmana passada, la cadena va acusar les autoritats del règim dels aiatol·làs d'una campanya d'assetjament, intimidació i arrestos contra els treballadors del seu servei en persa.

Segons l'organització de defensa dels drets humans Human Rights Watch, l'assetjament del personal de BBC Persa és part d'una campanya més àmplia per ofegar la llibertat d'informació a l'Iran abans de les eleccions parlamentàries previstes per al mes que ve.

stats