IRAQ
Internacional 08/01/2011

El clergue xiïta radical Muqtada al-Sadr fa una crida a la resistència contra les forces nord-americanes

Davant 20.000 seguidors, el líder religiós demana unitat als iraquians i reclama al nou govern "la sortida de l'ocupant". És el primer discurs públic després d'arribar al país

Agències
1 min
El clergue xiïta Muqtada al-Sadr durant el discurs a Najaf.

Bagdad p { margin-bottom: 0.21cm; } El clergue xiïta radical Muqtada al-Sadr ha fet a la ciutat santa de Najaf el primer discurs públic després de la tornada de l'exili voluntari de quatre anys a l'Iran. Davant de 20.000 seguidors, al-Sadr ha fet una crida a la unitat de la població iraquiana i a “resistir per tot els mitjans” a l'exèrcit nord-americà. En aquest sentit, durant el discurs també s'ha referit com a “enemics” als Estats Units, Israel i el Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Muqtada al-Sadr també ha tingut paraules per al nou govern iraquià, que es va formar el desembre passat després de nou mesos de paràlisi política. Li ha reclamant que busqui “la sortida de l'ocupant”, en referència als EUA. “Si és al servei del poble i li ofereix seguretat, estarem amb ell”, ha afegit. El seu partit polític compta amb 39 escons dels 352 que té en total el parlament iraquià. Sis d'aquests diputats tenen càrrecs al nou executiu.

stats