Internacional 11/03/2013

El Japó commemora el segon aniversari del tsunami amb diversos actes

El país nipó ha recordat les 18.500 víctimes mortals i desapareguts de la crisi nuclear de Fukushima

Efe
1 min
El Japó ha recordat les víctimes en diverses cerimònies

TòquioDos anys després del devastador terratrèmol i tsunami que va assolar el Japó, el país ha recordat aquest dimecres les víctimes amb diverses cerimònies, mentre el govern lluita per rehabilitar les zones arrasades i reduir els efectes de la crisi nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Milions de japonesos, a les 14.46 hora local, han recordat en silenci les 18.500 víctimes de la tragèdia, i les alertes de tsunami han tornat a sonar com a homenatge.

A Tòquio, el minut de silenci ha marcat el començament d'un gran homenatge al Teatre Nacional. Entre els 1.200 assistents també hi havia els emperadors japonesos, Akihito i Michiko, i el primer ministre, Shinzo Abe, que ha promès accelerar les tasques de reconstrucció i ha volgut donar suport als prop de 315.000 nipons que després de la tragèdia “viuen en una situació incòmoda” i els quasi 57.000 que no han pogut tornar a les seves llars a causa de l'alta contaminació nuclear.

“Els nostres avantpassats han estat capaços de sobreviure a innumerables dificultats. Aprenent d'ells ens en sortirem junts”, ha conclòs el primer ministre.

stats