El Japó evacua una illa sencera per l'erupció d'un volcà

Feia 34 anys que no hi havia activitat volcànica a Kuchinoerabu-jima, al sud-oest del país, on resideixen unes 140 persones

L'erupció d'un volcà en una remota illa japonesa aquest divendres ha obligat a evacuar els seus habitants i a desviar diversos avions. Un enorme núvol de cendres arriba fins als 9.000 metres d'alçària per sobre del cràter del volcà Shindake i les autoritats han alertat que hi poden haver més erupcions.
 
 
"S'ha sentit com una explosió de dinamita i la casa ha tremolat", ha assegurat un dels 140 habitants de l'illa a la cadena de televisió japonesa Asahi. Kuchinoerabu-jima, l'illa afectada, és a uns 1.000 quilòmetres al sud-oest de Tòquio. Totes les companyies aèries japoneses han desviat la ruta d'alguns vols com a precaució, però de moment no n'han cancel·lat cap.
 
Augment de l'activitat sísmica
 
L'illa ja ha viscut diverses erupcions del volcà Shindake, tot i que en els últims 34 anys ha estat inactiu. El Japó és un dels països amb més activitat sísmica del món i en les últimes setmanes hi ha hagut un augment en l'activitat volcànica. Els experts consideren que l'augment d'activitat podria estar relacionat amb el gran terratrèmol del 2011 que va desencadenar el tsunami que va matar gairebé 20.000 persones.

 
 

Més continguts de