Japó

El Japó anuncia que reactivarà dos reactors nuclears per evitar apagades aquest estiu

El primer ministre nipó, Yoshihiko Noda, anuncia que és necessari reactivar dos reactors atòmics per garantir la seguretat "del poble japonès" i evitar apagades aquest estiu

El primer ministre japonès ha explicat que , tot i que la reactivació dels reactors " és un tema que divideix el país " , ell ha d'assumir la responsabilitat de protegir la seguretat dels japonesos i que " s'acosta el dia de prendre una decisió" .

D'aquesta manera , el cap del govern nipó apunta clarament que ordenarà aviat a l'empresa propietària de la planta d'Oi (al centre del país) que reiniciï  les seves operacions , cosa que, segons els experts, podria passar la setmana que ve.

Després que el Japó desconnectés el seu últim reactor actiu el 5 de maig després de la crisi de Fukushima , la regió que acull la central , Kansai ( la segona zona més poblada del país, amb més de 20 milions d'habitants) , només pot generar un 85 per cent de l'electricitat que la zona va consumir a l'estiu del 2010.

Noda ha demanat la comprensió del poble japonès , incloent-hi la dels afectats per l'accident de Fukushima , i ha recordat que els talls en el subministrament " poden provocar situacions molt perilloses" i suposar un important cost econòmic per al país .

En aquest sentit , ha assegurat que després de l'apagada nuclear , el Japó depèn en gran part del petroli , el subministrament del qual no sempre està garantit per produir electricitat, fet que pot disparar les tarifes .

El primer ministre ha dit que el govern i la propietària de la planta d' Oi han treballat durant mesos per garantir la seva seguretat , fins i tot en cas que es produís una catàstrofe natural com la de l' 11 de març.