Internacional 31/03/2013

Kim Jong-un promet l'ampliació de l'arsenal nuclear nord-coreà

El president de Corea del Nord assegura que les armes nuclears no són una "moneda de canvi política", ni tampoc una moneda "per a negociacions econòmiques"

Efe
1 min
Imatge difosa per l'agència estatal dijous on es veu Kim Jong-un. KCNA / AFP

SeülEl líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha promès aquest diumenge l'ampliació "quantitativa i qualitativa" del seu arsenal nuclear per fer front a les amenaces dels Estats Units, segons ha informat l'agència estatal KCNA. Durant l'obertura de la sessió plenària del Partit Únic dels Treballadors de Corea del Nord, reunit per primera vegada des de setembre de 2010, Kim ha insistit de nou que Corea del Nord llançarà més míssils.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A banda, el president de Corea del Nord ha promès promoure l'economia i el desenvolupament del potencial nuclear "de manera simultània", un dia després de declarar l'"estat de guerra" contra el Sud, en una escalada d'amenaces gairebé diàries per part del règim comunista.

La nota de la KCNA ha assenyalat també que les armes nuclears nord-coreanes no són una "moneda de canvi política", ni tampoc "per a negociacions econòmiques".

El darrer anunci s'emmarca en una dura campanya d'amenaces que Pyongyang dirigeix a Corea del Sud i els EUA des que el passat dia 7 de març les Nacions Unides van anunciar noves sancions contra el país com a conseqüència de l'última prova nuclear.

Washington manté 28.500 efectius a Corea del Sud i s'ha compromès en la defensa del seu aliat en cas d'un hipotètic atac de Corea del Nord, com a herència de la Guerra de Corea (1950-53). Aquest conflicte armat va finalitzar amb un armistici que fins avui situa en estat tècnic de guerra les dues Corees, ja que no ha estat substituït per un tractat de pau.

stats