Internacional 18/04/2013

Musharraf s'escapa d'un tribunal del Pakistan després de dictar-se una ordre de detenció contra ell

L'exdictador ha aprofitat l'enrenou creat per la seva presència als jutjats per sortir i marxar cap a la seva mansió. Té diverses causes obertes

Efe
1 min

IslamabadL'expresident colpista pakistanès Pervez Musharraf ha fugit aquest dijous de la sala on els magistrats del Tribunal Superior d'Islamabad acabaven de dictar la seva detenció i s'ha refugiat en una mansió a l'espera dels esdeveniments.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exdictador, que va governar el país entre el 1999 i el 2008, ha aprofitat l'enrenou creat per la seva presència als jutjats i ha sortit del recinte rodejat pels seus guardaespatlles davant la passivitat de les forces de seguretat presents a l'exterior.

El tribunal ha dictat l'arrest immediat de Musharraf per la seva relació amb la detenció de 60 jutges el 2007, ja que considera que podria haver vulnerat l'ordre constitucional.

Musharraf s'ha dirigit amb un totterreny blindat a la seva mansió i s'ha reclòs amb els seus col·laboradors més pròxims. Poc després, els seus advocats s'han dirigit a la seu del Tribunal Suprem (TS), màxima instància judicial del país, per sol·licitar que anul·li l'ordre de detenció dictada pel Tribunal Superior d'Islamabad.

"Les properes dotze hores són crítiques", ha dit l'experta en qüestions militars Ayesha Siddiqa, que ha defensat que l'excap de l'exèrcit compta encara amb sòlids suports a la cúpula de les forces armades que fan imprevisible el desenllaç d'aquest episodi.

"L'exèrcit no volia que vingués precisament per evitar el que està passant, però tampoc vol sota cap concepte veure arrestat un dels seus excaps, per la qual cosa hi haurà una negociació al més alt nivell", ha afirmat Siddiqa.

Per altra banda, Musharraf té causes obertes per la seva presumpta responsabilitat en la mort el 2006 d'un dirigent nacionalista de la regió occidental del Balutxistan, Nawab Bugti, i el 2007 de l'ex primera ministra Benazir Bhutto.

stats