TERRORISME
Internacional 10/01/2012

Un altre atemptat sacseja les zones tribals del Pakistan

Almenys 22 morts i 27 ferits a les portes de la frontera amb l'Afganistan. Islamabad va tancar la frontera fa setmanes per un atac de tropes de l'ISAF

Efe
1 min
Un policia inspecciona la zona de l'explosió. AFP

IslamabadAlmenys 22 persones han mort i 27 han resultat ferides per una explosió d'una bomba al nord-est del Pakistan, segons fonts oficials. L'atemptat ha estat a prop d'una gasolinera a la demarcació de Khyber, a la frontera amb l'Afganistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La bomba ha explotat a tres quarts d'onze –hora local; a les 6.45, hora catalana– al districte de Jamrud, el principal pas terrestre que uneix el Pakistan amb l'Afganistan, tancat ara als camions que transporten subministres per als soldats internacionals desplegats al país veí.

La zona és als afores de Peshawar, la capita de la conflictiva província nord-occidental de Kyber-Pakhttunkhwa.

A la regió de Khyber s'han registrat en les últimes setmanes diverses explosions i enfrontaments entre les forces de seguretat i els talibans, a més de grups islamistes rivals.

Menys atemptats el 2011

De totes maneres, el nombre d'atacs terroristes ha baixat a la resta del país durant l'últim mig any, especialment en els principals nuclis urbans.

Segons un estudi de l'Institut del Pakistan per a Estudis de Pau (PIPS), el nombre de morts per culpa del terrorisme va baixar el 2011 al país un 18% respecte de l'any anterior –de 2.913 a 2.391.

stats