Publicitat
Publicitat

Pakistan

Almenys 34 morts per un atac talibà a la frontera pakistanesa amb l'Afganistan

Entre les víctimes hi ha 28 policies, dues dones i dos nens. El setge talibà al punt de control fronterer va començar ahir

Almenys 28 policies i 6 civils han mort des d'ahir en un punt de control de la frontera amb l'Afganistan, al nord-oest del Pakistan, per l'atac d'uns "500 talibans pakistanesos i afganesos, fortament armats", segons la policia del país. 

Els talibans van començar el setge al control fronterer de la policia de Shaltalu, molt a prop de les zones tribals bastió dels insurgents aliats d'Al-Qaida, ahir, i van complir amb un atac més la seva promesa de venjar l'assassinat del seu líder, Ossama bin Laden, a mans dels EUA a principis de maig.

Els combats intermitents han deixat fins ara 28 agents de policia i sis civils morts, entre els quals hi ha dues dones i dos nens, ferits mortalment per l'impacte d'un obús talibà a casa seva.

Aquesta àrea del nord-oest pakistanès és el principal santuari mundial d'Al-Qaida i base militar tant dels talibans pakistanesos com dels afganesos.

Milers de soldats de l'exèrcit del Pakistan han mort en aquesta zona, combatent els talibans, des de finals de 2001.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT