Pakistan
Internacional 02/06/2011

Almenys 34 morts per un atac talibà a la frontera pakistanesa amb l'Afganistan

Entre les víctimes hi ha 28 policies, dues dones i dos nens. El setge talibà al punt de control fronterer va començar ahir

Afp
1 min

IslamabadAlmenys 28 policies i 6 civils han mort des d'ahir en un punt de control de la frontera amb l'Afganistan, al nord-oest del Pakistan, per l'atac d'uns "500 talibans pakistanesos i afganesos, fortament armats", segons la policia del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els talibans van començar el setge al control fronterer de la policia de Shaltalu, molt a prop de les zones tribals bastió dels insurgents aliats d'Al-Qaida, ahir, i van complir amb un atac més la seva promesa de venjar l'assassinat del seu líder, Ossama bin Laden, a mans dels EUA a principis de maig.

Els combats intermitents han deixat fins ara 28 agents de policia i sis civils morts, entre els quals hi ha dues dones i dos nens, ferits mortalment per l'impacte d'un obús talibà a casa seva.

Aquesta àrea del nord-oest pakistanès és el principal santuari mundial d'Al-Qaida i base militar tant dels talibans pakistanesos com dels afganesos.

Milers de soldats de l'exèrcit del Pakistan han mort en aquesta zona, combatent els talibans, des de finals de 2001.

stats