Internacional 04/02/2013

El Pakistan planeja construir un parc d'atraccions a la ciutat on van matar Bin Laden

Abbottabad defensa que les instal·lacions temàtiques milloraran la imatge de la localitat

Agències
1 min
Perspectiva de la casa on s'amagava Bin Laden a Abbottabad. AFP

IslamabadAbbottabad, coneguda mundialment per ser la ciutat on Ossama bin Laden va ser abatut, planeja construir un parc d'atraccions per millorar la imatge de la localitat. El projecte disposarà també d'un complex de restaurants, minigolfs, un zoo i un llac per a esports d'aigua, segons informa el diari 'The Guardian'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La ciutat intenta fer oblidar d'aquesta manera la mala fama atribuïda després que l'exèrcit nord-americà matés el líder del grup terrorista Al-Qaida al maig del 2011, que hi vivia des de feia temps amb la seva família. De fet, l'home més buscat del món vivia molt a prop d'un gran complex de forces d'elit de l'exèrcit pakistanès.

El diputat Javed Abassi assegura que la construcció del parc, que “serà un dels més grans del Pakistan”, servirà per “demostrar que aquesta és una àrea segura” i “sense terrorisme”. Abassi afegeix que “malgrat que aquesta va ser la ciutat on es trobava Ossama, això no era responsabilitat seva” i els “seus habitants no donaven suport” al grup.

El ministre d'Esports i Turisme a la província de Khyber Pakhtunkhwa, Syed Aqil Shah, ha explicat que el projecte, anunciat tan sols unes setmanes abans de les eleccions a l'assemblea provincial i nacional, també servirà per “mantenir la gent jove allunyada del terrorisme i de l'extremisme”.

Està previst que la construcció del parc d'Abbottabad, valorat en 30 milions de dòlars, duri un període de cinc anys, segons Reuters. Les autoritats de la zona esperen promoure d'aquesta manera tant el turisme pakistanès com l'estranger.

stats