Publicitat
Publicitat

El Parlament australià refusa legalitzar el matrimoni homosexual

Un senadar ultraconservador afirma que si la proposta s'hagués aprovat, s'hauria obert la porta al "bestialisme"

El Parlament d'Austràlia ha refusat aquest dimecres una proposta per legalitzar el matrimoni homosexual, un assumpte polèmic a la puritana societat australiana, on un senador —recentment– va suggerir que si la proposta s'aprovava s'obriria la porta al "bestialisme".

La votació a la cambra baixa ha conclòs amb 98 vots en contra del projecte i 42 a favor, segons la cadena local ABC. Però el rebuig a la proposta no significa una derrota definitiva per als homosexuals del país, perquè hi ha en curs tres projectes de llei més amb objectius similars que s'estan tramitant per via legislativa: dos en el Senat i un altre en el Congrés.

Divisions al partit de govern

En un gest inusual, la primera ministra australiana, la laborista Julia Gillard, i d'altres membres de la seva formació s'han oposat aquest divendres, en la votació, a la proposta que havia presentat un company seu de partit, Stephen Jones.

I és que el Partit Laborista, que té a l'executiu una ministra lesbiana, va autoritzar a finals de l'any passat que els seus legisladors votessin segons la seva consciència en aquest assumpte.

Més continguts de