Internacional 19/09/2012

El Parlament australià refusa legalitzar el matrimoni homosexual

Un senadar ultraconservador afirma que si la proposta s'hagués aprovat, s'hauria obert la porta al "bestialisme"

Efe
1 min

SidneyEl Parlament d'Austràlia ha refusat aquest dimecres una proposta per legalitzar el matrimoni homosexual, un assumpte polèmic a la puritana societat australiana, on un senador —recentment– va suggerir que si la proposta s'aprovava s'obriria la porta al "bestialisme".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La votació a la cambra baixa ha conclòs amb 98 vots en contra del projecte i 42 a favor, segons la cadena local ABC. Però el rebuig a la proposta no significa una derrota definitiva per als homosexuals del país, perquè hi ha en curs tres projectes de llei més amb objectius similars que s'estan tramitant per via legislativa: dos en el Senat i un altre en el Congrés.

Divisions al partit de govern

En un gest inusual, la primera ministra australiana, la laborista Julia Gillard, i d'altres membres de la seva formació s'han oposat aquest divendres, en la votació, a la proposta que havia presentat un company seu de partit, Stephen Jones.

I és que el Partit Laborista, que té a l'executiu una ministra lesbiana, va autoritzar a finals de l'any passat que els seus legisladors votessin segons la seva consciència en aquest assumpte.

stats