Xina
Internacional 15/12/2010

Pequín comença a alliberar els activistes detinguts arran del Nobel

Alguns dels centenars d'activistes que van ser detinguts per evitar que celebressin o es desplacessin a la cerimònia d'entrega del Nobel de la pau al dissident Liu Xiaobo estan començant a ser alliberats, tot i que continuen sota vigilància

Agències
1 min
Cartells en favor del dissident polític i premi Nobel de la Pau, Liu Xiaobo

Pequin p { margin-bottom: 0.21cm; } “Encara no és convenient parlar amb els mitjans sobre aquest assumpte” ha assenyalat a l'agència EFE l'advocat del Nobel, Mo Shaoping, que va poder tornar al seu domicili l'endemà de la cerimònia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, es desconeix la situació de la dona de Liu, la poetessa i fotògrafa Liu Xia, que continua sota estricte arrest domiciliari i incomunicada a Pequín des del 8 d'octubre, quan va saber que el seu marit era el receptor del Nobel de la pau.

Entre els alliberats hi ha Zhang Zuhua, que, juntament amb Liu Xiaobo, va redactar el manifest polític “Carta 08” pel qual Liu Xiaobo va ser condemnat a 11 anys de presó. La carta demana una reforma política gradual i pacífica i l'entrada en vigor dels drets civils recollits a la Constitució xinesa.

stats