Internacional 20/09/2011

Recomanen evacuar més d'un milió de persones al Japó per l'arribada del tifó 'Roke'

80.000 persones han hagut de marxar de casa de forma immediata

Agències
1 min

TòquioLes autoritats de Nagoya, al centre del Japó, recomanen a més d'un milió de ciutadans que es preparin per abandonar els seus habitatges davant l'arribada del tifó "Roke", que amenaça de generar riuades a diverses zones de la ciutat. Segons l'agència local Kyodo, l'avís està dirigit a unes 700.000 famílies que viuen en àrees properes a dos rius. A 80.000 persones se'ls ha ordenat marxar immediatament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'avís d'evacuació s'ha estès també a altres 51.000 persones de diverses localitats de la província d'Aichi (de la qual Nagoya és la capital), mentre que a la veïna província de Gifu s'ha donat l'alerta a uns 30.000 residents. Segons la televisió NHK, les fortes pluges que han caigut en les últimes hores han inundat ja alguns barris de Nagoya, on en una de les fàbriques de la zona mig centenar de persones van quedar aïllades, mentre diversos trens es van veure obligats a suspendre els seus serveis.

El tifó Roke es trobava a primera hora de la tarda a uns 160 quilòmetres al sud-est de l'illa de Tanegashima (sud del Japó) i es dirigia al nord-est a una velocitat de 15 quilòmetres per hora amb vents de fins a 198 quilòmetres per hora, segons l'Agència Meteorològica del Japó. El mateix organisme ha indicat que el 'Roke' podria arribar a la illa de Honshu, la principal de l'arxipèlag nipó, aquest dimecres.

stats