Internacional 30/03/2013

Seül qualifica les amenaces de Corea del Nord d'"inacceptables"

Corea del Sud anuncia que no ha detectat moviments inusuals en les tropes del règim veí

Agències
1 min
Exercicis militars de l'exèrcit sud-coreà a prop de la frontera amb el Nord. AFP

SeülSeül ha anunciat aquest dissabte que no ha detectat moviments inusuals de les tropes de Corea del Nord, després de l'anunci del règim comunista de declarar "l'estat de guerra". Ja fa setmanes que les Forces Armades sud-coreanes vigilen el seu veí degut a les repetides amenaces del règim, però en les darreres hores no han detectat accions de relleu més enllà de la frontera.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A banda, el ministre de Defensa sud-coreà, ha emès un comunicat on denunciava l'"ofensiva" retòrica del règim amb una sèrie d'"amenaces inacceptables" que "perjudiquen la pau i l'estabilitat a la península de Corea". També ha reiterat el seu compromís a respondre amb duresa a un hipotètic atac veí. "El nostre exèrcit manté una completa preparació per no deixar punts cecs a la protecció de la vida i la integritat dels ciutadans" de Corea del Sud, ha exposat en el comunicat.

Tot i això, el ministeri de la Unificació sud-coreà, encarregat de les relacions amb el Nord, ha restat importància a l'últim anunci de Pyongyang de declarar l'"estat de guerra".

stats