Afganistan

Sis nord-americans morts en un atac amb cotxe bomba a l'Afganistan

Eren sis membres de l'OTAN, dos soldats i quatre civils. L'atemptat també ha causat la mort de nou civils afganesos, dos dels quals eren nens  

L'atac amb cotxe bomba d'aquest dijous a Kabul ha causat la mort de 6 membres de l'OTAN: dos soldats i quatre civils nord-americans, segons ha confirmat el departament de Defensa dels EUA i una empresa privada de seguretat. 

Un portaveu del secretari de Defensa, Chuck Hagel, ha confirmat la mort de dos soldats estatunidencs a l'atac que tenia com a objectiu un comboi de les forces de l'OTAN a l'Afganistan. 

Per la seva banda, DynCorp International, una empresa de seguretat amb seu a Virgínia (EUA), ha confirmat la mort de quatre dels seus treballadors, que treballaven en l'entrenament de forces afganeses per començar la transició i transferència de la seguretat al govern de Kabul. 

L'atac, que també ha causat la mort de sis civils afganesos, dos dels quals eren nens, també ha deixat almenys 30 persones ferides. 

L'organització Hezb-e-Islami ha reivindicat l'atemptat, que ha sigut perpetrat per un terrorista suïcida que conduïa un automòbil ple d'explosius i l'ha fet impactar contra el comboi militar, segons ha explicat el cap de la policia provincial, Mohammad Ayub Salangi. 

Aquest ha sigut el segon atemptat en vuit mesos reivindicat per aquesta organització terrorista. L'últim, al mes de setembre, perpetrat per una dona en un cotxe bomba, va matar almenys 12 persones. 

Els EUA es preparen per cedir la seguretat al govern de l'Afganistan a partir de 2014, encara que possiblement Washington mantindrà un contingent al país.