BIRMÀNIA
Internacional 18/01/2012

Suu Kyi inscriu la seva candidatura històrica a les eleccions parcials birmanes

L'opositora al règim birmà Aung San Suu Kyi i líder prodemocràcia s'ha inscrit per primera vegada en unes eleccions legislatives. L'1 d'abril s'escollirà una part del Parlament birmà, en ple procés d'obertura del règim

Agències
1 min
La líder de l'oposició birmana saluda els seus seguidors després d'inscriure la seva candidatura a la Comissió Electoral. / NYEIN CHAN NAING / EFE

BangkokLa líder de l'oposició birmana, Aung San Suu Kyi, ha inscrit avui oficialment la seva candidatura al Parlament, per primera vegada, a dos mesos i mig de les eleccions parcials que se celebraran l'1 d'abril i que seran la prova definitiva per a Occident de la sinceritat de les reformes del nou règim birmà. Centenars de seguidors han assistit a la inscripció de la líder prodemocràcia, que va ser alliberada de l'arrest domiciliari el novembre del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La presidenta de la Lliga Nacional per la Democràcia (LND) ha inscrit la candidatura per la circumscripció de Kawhmu, prop de Rangun, una zona devastada el 2008 pel cicló Nargis, que va provocar 138.000 morts. "Aung San Suu Kyi ha estat el primer membre de l'LND a registrar-se avui, i es presenta a la cambra baixa", ha precisat Win Htein, alt càrrec del partit amb el qual la premi Nobel de la pau ha fet tota la seva carrera política.

Les eleccions parcials completaran els 48 escons vacants del Parlament escollit en els comicis del novembre del 2010, escons que van ser boicotejats per Suu Kyi i un sector del seu partit com a protesta perquè consideraven que la llei electoral del moment era antidemocràtica.

Els comicis seran una prova de la popularitat de Suu Kyi i la LND des que va guanyar per àmplia majoria les eleccions celebrades el 1990, els resultats de les quals mai van ser acatats pel règim militar.

stats