Internacional 04/02/2013

Tepco publica 2.145 fotografies de després de l'accident nuclear a Fukushima

Les imatges, algunes de les quals fetes pels mateixos treballadors dies després del desastre, mostren les conseqüències del tsunami

Ara
1 min
La central de Fukushima després del tsunami. TEPCO

BarcelonaDos anys després del desastre natural que va sacsejar el Japó, Tepco, l'elèctrica gestora de la central nuclear de Fukushima, ha publicat un recull de 2.145 fotografies de la catàstrofe. A les imatges, preses del 15 de març a l'11 d'abril, es poden veure piles de runes, sales completament destruïdes o el reactor número 3 totalment devastat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'empresa ha explicat que s'ha vist obligada a treure fins a 849 fotografies per "protegir la sensibilitat" dels ciutadans. Aquesta ha estat la publicació més important, per davant de les 600 que es van mostrar al setembre del 2012.

Japó reviu d'aquesta manera el tsunami que va deixar 19.000 víctimes mortals i centenars de milers d'evacuats, dels quals 160.000 encara no han pogut tornar a les seves llars per la proximitat a la planta. Els científics creuen que es pot trigar fins a 40 anys per determinar que és una àrea segura, i que altres zones mai més podran ser habitades.

stats