Internacional 25/02/2011

La Xina elimina la pena de mort per a 13 delictes econòmics

L'objectiu de la mesura és millorar la imatge del país. Queden exclosos de la pena capital els condemnats per frau en factures, documents financers, targetes de crèdit i pagament de l'impost del valor afegit. També se'n salvaran el tràfic il·legal d'antiguitats, metalls preciosos, animals en perill d'extinció i productes relacionats, entre d'altres

efe
1 min

BeijingL'òrgan legislatiu xinès ha eliminat 13 delictes econòmics de la llista de 68 crims pels quals es pot aplicar la pena de mort a la República Popular, entre ells el frau i el tràfic il·legal de productes i animals. L'esmena aprovada avui és la primera d'aquest tipus des que la llei penal xinesa va entrar en vigor el 1979 i té per objectiu mantenir la reducció de la pena capital per millorar la imatge de la Xina, ja que el país asiàtic és el que més hi recorre, amb entre 3.000 i 5.000 execucions l'any, segons les diverses fonts. El Comitè Permanent de l'Assemblea Nacional Popular (ANP), l'òrgan que de manera sistemàtica aprova les propostes de llei i les esmenes de l'executiu, ha assenyalat que, en concret, queden exclosos de la llista el frau en factures, documents financers, targetes de crèdit i pagament de l'impost del valor afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També es lliuraran de la pena de mort els delictes de frau en la devolució d'impostos per a l'exportació, la falsificació i venda de factures i el robatori. De la mateixa manera, quan l'esmena entri en vigor, es deixaran d'executar aquells condemnats per tràfic il·legal d'antiguitats, metalls preciosos, animals en perill d'extinció i productes relacionats, així com el tràfic il·legal de mercaderies d'ús comú. Els condemnats per "ensenyar a cometre delictes" a altres persones, per "robatori de tombes" i per "robar o excavar fòssils d'animals i persones" també en quedaran exclosos.

stats