Internacional 01/05/2013

Graven en un vídeo com s'estavella un avió a l'Afganistan

Almenys set persones han mort en l'accident d'un avió civil de transport nord-americà

Efe
1 min

KabulAlmenys set civils han mort després que un avió civil de transport nord-americà que s'havia enlairat de la base aèria de Bagram –a prop de Kabul, a l'Afganistan– s'estavellés per causes desconegudes. Els talibans asseguren que l'avió ha caigut com a conseqüència d'un míssil, extrem que l'OTAN nega. L'accident l'ha gravat en directe un home que anava en cotxe per una carretera a prop del lloc del sinistre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'avió s'ha estavellat poc després d'enlairar-se de l'aeroport de Bagram, la principal base àrea dels EUA al país asiàtic. "Malauradament els set tripulants han mort quan l'avió s'ha estavellat", ha afirmat un portaveu de la ISAF, Luca Carniel, que ha afegit que la missió militar està "investigant què ha passat" i no sap de moment les causes del xoc. "Quan l'aeronau s'ha estavellat no hi havia activitat insurgent a la zona", ha assegurat Carniel, que ha negat així que l'avió hagués estat abatut per un míssil, tal com asseguren els talibans.

La caiguda de l'aparell ha tingut lloc després que dissabte almenys quatre militars de l'OTAN van morir en estavellar-se un helicòpter al conflictiu sud del país asiàtic. També en aquella ocasió, la ISAF va explicar que les causes de l'accident estaven sent investigades, i va destacar que "segons les informacions preliminars, no hi havia activitat enemiga a l'àrea" en el moment de l'incident.

Tot i aquestes afirmacions, el cas és que el de l'avió ha estat el tercer sinistre relacionat amb una aeronau de les forces internacionals a l'Afganistan en només un mes.

stats