ÀSIA
Internacional 10/05/2012

Troben les restes de l'avió rus desaparegut a Indonèsia sense supervivents

Un helicòpter ha localitzat les restes de l'avió rus que va desaparèixer dimecress a Indonèsia, amb 45 persones a bord, i no hi ha trobat supervivents

Reuters
1 min
Imatge de les restes de l'avió estavellat a la muntanya Salak. / EFE

Mont Salak (Indonèsia)Un equip de rescat ha arribat aquest dijous en helicòpter a les restes de l'avió rus que es va estavellar contra una muntanya a Indonèsia durant un vol d'exhibició, amb 45 persones a bord. Al lloc dels fets hi havia diversos cadàvers i no s'hi han trobat supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un Superjet 100, primer avió de passatgers rus des de la caiguda de la Unió Soviètica, va desaparèixer aquest dimecres uns 64 quilòmetres al sud de Jakarta. Duia a bord indonesis –inclosos periodistes i empresaris–, vuit russos –inclosos funcionaris d'ambaixada, pilots i tècnics–, dos italians, un francès i un nord-americà, segons Vladímir Prisyazhnyuk, cap de l'empresa d'avions civils Sukhoi.

"No hem trobat supervivents", ha dit Gagah Prakoso, portaveu de l'equip de recerca i rescat, a la televisió indonèsia Metro TV. El contacte de ràdio amb l'avió es va perdre als volts de les 9 del matí –hora catalana– de dimecres, després que descendís uns 1.800 metres prop del Mont Salak, muntanya que s'eleva 2.200 metres per sobre del nivell del mar.

"L'avió es va estavellar al caire de la muntanya Salak... S'ha de fer una investigació immediatament i meticulosa" ha dit el president del país, Susilo Bambang Yudhoyono en una roda de premsa.

stats