Publicitat
Publicitat

Internet

Un ciberatac deixa al descobert informació militar al Japó

S'investiga el robatori de les dades de construcció d'un avió militar de l'empresa Mitsubishi Heavy Industries, el fabricant armamentístic del país nipó

Les autoritats del Japó investiguen el possible robatori de dades sobre el desenvolupament d'un avió militar japonès a través d'un ciberatac a Mitsubishi Heavy Industries (MHI), segons informa l'agència local Kyodo .

La informació, emmagatzemada en un dels servidors de MHI, es va transferir a un altre dels servidors de la companyia, probablement a causa d'un virus transmès durant el ciberatac. No obstant això, fonts pròximes al ministeri de Defensa asseguren a Kyodo que no s'ha confirmat la filtració d'informació fora del sistema de MHI durant la transferència de dades. De fet, Defensa creu que la informació no afecta cap assumpte de seguretat nacional.

L'agost passat es va saber que la xarxa informàtica de Mitsubishi Heavy Industries, el fabricant armamentístic de Japó, havia estat objecte d'un atac que va infectar 48 dels seus servidors amb més de 50 tipus de virus.

Entre els virus hi figurava un troià que hauria ordenat la transmissió d'algunes dades del seu sistema de xarxes fora d'aquest, i hauria propiciat la filtració d'algunes informacions com ara adreces IP, malgrat que MHI va assegurar que entre les dades no n'hi havia cap sobre tecnologia i productes relacionats amb defensa.

El ministeri de Defensa ha informat que continua investigant el cas per descartar qualsevol filtració que pugui comprometre la seguretat nacional del país.

Més continguts de