Internacional 30/07/2012

Una apagada massiva deixa 300 milions de persones sense electricitat al nord de l'Índia

La prioritat de les autoritats és restablir el servei als hospitals i als mitjans de transport

Reuters / Acn
1 min
Torres d'alta tensió a Delhi, en una imatge d'arxiu / AFP

DelhiUna apagada massiva a Delhi ha deixat més de 300 milions de persones sense electricitat al nord de l'Índia, en un dels incidents més greus de l'última dècada. A Delhi i a set estats més, els llums s'han apagat a les dues del migdia i encara segueixen sense subministrament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats miren de localitzar el problema, que ha deixat sense funcionament serveis bàsics com el metro, el tren, els hospitals i els aires condicionats, quan les temperatures a la zona superen els 35 graus.

Les apagades d'electricitat són freqüents al país, també a les grans ciutats, però aquesta vegada afecta moltes regions i persones i el caos s'ha apoderat de la zona. "Ja faig tres quarts d'hora tard a la feina. Primer, no hi ha electricitat des de les dues de la matinada, després, no hi ha aigua per dutxar-se, i ara, el metro arriba tard", es lamentava en declaracions a l'agència Reuters Keshav Shah, que treballa en una multinacional de software a 30 quilòmetres de la capital.

Les autoritats tenen com a prioritat restablir el servei als hospitals i als sistemes de transport. A mig matí, l'electricitat havia tornat a algunes parts de Delhi i Uttar Pradesh, un estat que té més ciutadans que tot el Brasil. Rajasthan, Punjab i Jammu i Kashmir també estan afectades.

stats