Publicitat
Publicitat

Una iraniana perdona al darrer moment l'home que li va tirar àcid a la cara

L'agressor havia de rebre avui la mateixa pena

Ameneh Bahrami, una dona iraniana que va quedar desfigurada i cega quan un home li va llançar àcid a la cara fa set anys, ha perdonat a l'autor de l'atac, minuts abans que se li apliqués la sentència per la qual estava condemnat a quedar sense vista també amb àcid. La sentència, d'acord amb la Llei de les GHESA (llei de talió) recollida en la legislació islàmica iraniana, s'anava a executar a l'Hospital Forense de Teheran.

Ara, Movahedi haurà de tornar a la presó per complir una condemna de presó indeterminada. Per la seva banda, Bahrami en què va assenyalar: "He lluitat set anys per aconseguir aquesta condemna i fer veure a les persones que llancen àcid que han de ser castigades amb l''ull per ull'". La dona ho ha fet perquè "mai he buscat la venjança, sinó una compensació", que segons mitjans locals seria d'uns 150.000 euros, per cobrir despeses mèdiques, i no els dos milions que havia demanat prèviament.

Els fets es remunten al 2004, quan Movahedi, un pretendent desesperat, va llançar àcid sulfúric al rostre de la seva companya de classe, Ameneh, pel que sembla perquè aquesta havia rebutjat les seves insistents propostes de matrimoni. El 2008, un tribunal va condemnar a l'agressor a rebre deu gotes de la mateixa substància a cada ull, en aplicació de la Llei de les GHESA, que permet a la víctima obtenir venjança o perdonar l'agressor.

La pena hauria de ser aplicada per la pròpia Ameneh, de 32 anys, que havia declarat al diari local "Armen" que estaria disposada a cedir a canvi d'una compensació de dos milions d'euros. El condemnat va reconèixer haver estat l'autor de l'agressió i va dir que ho havia fet per amor: "Quan li vaig demanar la mà i em va dir que anava a casar-se amb una altra persona, i vaig llançar-li àcid a la cara perquè el seu nòvio la deixés" .

Ameneh va viure el 2009 a Barcelona on va ser sotmesa a diferents intervencions quirúrgiques en els ulls i la cara, però els doctors no van poder salvar-li la visió d'un dels ulls.

Llavors, la dona iraniana es va mostrar inflexible a l'hora d'expressar la seva compassió, ja que va declarar que no es tractava d'una venjança: "Vull que sàpiga el que estic patint i també vull que serveixi d'exemple perquè altres noies no pateixin el mateix martiri ". Finalment, avui Ameneh ha perdonat in extremis el seu agressor.

Més continguts de