Internacional 04/11/2011

El despreniment d'una mina causa 4 morts i una cinquantena de treballadors atrapats a la Xina

S'han pogut rescatar 7 dels miners. En el moment de l'accident 75 persones treballaven al pou, a 700 metres sota terra. Un terratrèmol de 2,9 graus seria la causa de l'esllavissament

Efe
1 min
Xina

PequínEl despreniment d'una mina al centre de la Xina ha provocat quatre morts i 57 miners atrapats, després que un terratrèmol de 2,9 graus sacsegés la zona mitja hora abans. L'accident ha tingut lloc aquest dijous a la mina de carbó de Qianqiu, a la localitat de Sanmenxia -província d'Henan-, a tres quarts de vuit del vespre, hora peninsular.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons alguns mitjans locals, s'han pogut rescatar set dels miners atrapats, de manera que encara en quedarien cinquanta dins la mina. D'aquests set miners, sis pateixen ferides lleus, i un està greument ferit.

En el moment dels fets, 75 miners treballaven al pou, a més de 700 metres sota terra, i 14 d'ells van poder sortir-ne pel seu propi peu després de l'esllavissament.

L'ensorrament ha bloquejat el pou a una altura de 480 metres, fet que dificulta les tasques de rescat dels gairebé 60 miners que hi han quedat atrapats. Les autoritats assenyalen, però, que encara hi ha possibilitats que els miners atrapats siguin vius. Cada any moren més de 3.000 treballadors a les mines xineses, sobretot les que s'especialitzen en l'extracció del carbó.

stats