ÀSIA
Internacional 19/01/2012

El primer ministre pakistanès defensa el president Zardari al Suprem

Yosuf Raza Gillanui, primer ministre del Pakistan, s'ha defensat avui al Tribunal Suprem, que l'acusa de desacatament. El govern és en ple enfrontament amb el poder judicial i l'exèrcit

Efe
1 min
El primer ministre del Pakistan saluda ciutadans que li donen suport a la seva arribada al Suprem. / T. MUGHAL / EFE

IslamabadEl primer ministre del Pakistan, Yosuf Raza Gillani, ha declarat aquest matí al Tribunal Suprem, on ha defensat la seva decisió de no reobrir un cas de corrupció contra el president Asif Ali Zardari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En plena crisi política que fa perillar l'executiu, torpedinat per la justícia i l'exèrcit, Gillani ha defensat la immunitat de Zardari, cap del seu partit –el Partit Popular (PPP)–. El primer ministre va ser citat fa tres dies per desacatament, ja que el Suprem considera que el govern no ha seguit l'ordre judicial que exigia reobrir una causa de corrupció contra Zardari.

A l'esperada audiència, Gillani ha dit que Zardari gaudeix d'immunitat presidencial, i que aquesta és la raó per la qual l'executiu no ha reobert els tràmits contra ell. "Emprendre accions legals contra un president que va ser escollit per una majoria de dos terços (dels parlamentaris) seria enviar un missatge erroni", s'ha excusat el primer ministre. Tot i això, ha mantingut, fent referència al govern, que "sempre hem respectat la cort".

L'influent advocat de Gillani, Aitzaz Ahsan, ha demanat a la cort un mes per preparar el cas. El Suprem li ha concedit dues setmanes i ha fixat la propera audiència per al proper dia 1 de febrer.

stats