Corea del Sud

Seül fa una demostració de força amb l'ajut dels EUA

El cap de l'estat major de Corea del Sud, Han Min-koo, i el seu homòleg nord-americà, Mike Mullen, s'han reunit avui a Seül en plena escalada de tensió amb Corea del Nord per fer una demostració de força i evitar noves provocacions de Pyongyang

La trobada vol demostrar l'aliança dels dos exèrcits i acordar mesures per dissuadir Corea del Nord de nous atacs, com el de l'illa sud coreana de Yeonpyeong, el 23 de novembre.


L'oficial americà ha estat acompanyat a la trobada del director de planificació estratègica del estat Major nord-americà, Charles Jacoby; l'embaixadora d'EUA a Seül, Kathleen Stephens, i el cap dels 28.500 soldats americans desplegats a Corea del Sud, el general Walter Sharp.


Els caps militars estan estudiant fer noves maniobres militars conjuntes. Entre el 28 de novembre i l'1 de desembre EUA i Corea del Sud ja van estan realitzant maniobres navals conjuntes al Mar Groc, amb la d'un participació del portaavions de propulsió nuclear americà i desenes de naus de guerra. Els exercicis amb foc real, van ser contestats amb amenaces per part de corea del nord.

Etiquetes

Més continguts de