Internacional 27/02/2012

Un vaixell de Costa Cruceros navega a la deriva per l'oceà Índic

S'estima que els equips de rescat no arribaran fins aquest dimarts a primera hora de la tarda. Un incendi a la sala de generadors ha deixat el creuer sense electricitat. Es troba a unes 200 milles de les illes Seychelles i hi viatgen 636 passatgers i 413 tripulants

Agències
1 min
El Costa Allegra el 2006 al port de Mumbai. AFP

RomaEls problemes per a Costa Cruceros encara no s'han acabat. Després del naufragi del 'Costa Concordia' davant de la costa italiana, ara un altre vaixell de la seva flota, el 'Costa Allegra', navega a la deriva per l'oceà Índic després que s'hagi declarat un incendi a la popa, a la sala de generadors elèctrics. El creuer transporta 636 passatgers i 413 tripulants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, el foc –que no s'ha estès a cap altra zona del creuer– s'ha extingit de forma immediata però ha destruït el sistema elèctric del vaixell.

"Els procediments i sistemes antiincendis a bord s'han activat i els equips especials han intervingut", ha afirmat l'empresa en un comunicat des de Roma. "Com a mesura de precaució, s'ha donat l'alarma d'emergència general a bord. Tots els passatgers i membres de la tripulació que no treballaven en la gestió de l'emergència s'han dirigit al punt de trobada amb les dotacions de seguretat necessàries", ha afegit.

Un rescat lent

Tant bon punt s'ha donat a conèixer l'incident, dos remolcadors, junt amb equips de rescat han sortit cap al creuer. Però la llarga distància, de 200 milles nàutiques (més de 370 quilòmetres) dificulta el rescat. Està previst que els efectius no arribin al Costa Allegra fins a les 4 de la tarda d'aquests dimarts, segons informa la cadena britànica BBC.

El vaixell va sortir dissabte del nord de Madagascar i es dirigia al port de Victòria, a les illes Seychelles, on volia arribar dimarts. El creuer navega a la deriva a aproximadament 200 milles de les illes Seychelles.

stats