Internacional 04/03/2011

La xina augmentarà el seu pressupost militar un 12,7 per cent, més que el 2010

L'exèrcit del país comptarà amb 7.373 milions d'euros més que l'any passat. Malgrat tot, des del govern s'assegura que la despesa militar és "transparent" i "defensiva" i que "la força militar limitada de Xina no suposa una amenaça per a cap país"

Efe
1 min
xina

BeijingXina augmentarà enguany el seu pressupost militar un 12,7 per cent, fins als 601.000 milions de iuans (65.553 milions d'euros), per sobre de la pujada del 7,5 per cent de l'any passat. El pressupost militar xinès serà 67.600 milions de iuans (7.373 milions d'euros) més alt que el del 2010, i suposarà un 6 per cent del pressupost total del gegant asiàtic. El pressupost de defensa també superarà, al contrari que l'any passat, el creixement del producte interior brut (PIB) del país, que el 2010 va pujar un 10,3 per cent, i que aquest any s'estima que creixerà entorn un 7 per cent, segons va preveure la setmana passada el primer ministre xinès, Wen Jiabao.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'Assemblea Nacional Popular (ANP), Li Zhaoxing, ha assegurat que "el Govern sempre ha intentat limitar la despesa militar i ha establert la despesa de defensa en un nivell raonable per assegurar l'equilibri entre la defensa nacional i el desenvolupament econòmic". Li, també exministre d'Exteriors, va assenyalar, després de donar la xifra, que la despesa militar xinès és "transparent" i "defensiva" i estarà destinada, entre d'altres, a una millora moderada de l'armament, exercicis d'entrenament i als estàndards de vida dels militars. Li va afegir que "la força militar limitada de Xina és només per salvaguardar la seva sobirania nacional i la seva integritat territorial, i no suposa una amenaça per a cap país".

stats