LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Internacional 08/10/2017

Assassinen un altre periodista a Mèxic, el número 11 aquest any

El professional, de 23 anys, havia denunciat agressions de policies al juliol

Ara
1 min
Fotoperiodistes denuncien la mort del seu company Édgar Daniel Esqueda Castro, en un partit de futbol a San Luis de Potosí.

Barcelonaespiral de violència sense precedents

"Amigo, hoy te perdimos, te quitaron la vida de una forma tan cobarde, tú salvaste muchas de forma tan valiente, sé que...

Posted by Vox Populi SLP on Friday, October 6, 2017

abordat per cinc policies ministerialsun altre cop uns policiesMalgrat el consell del Mecanisme perquè entrés dins de les mesures de protecció de l'organisme federal, Esqueda Castro es va estimar més no fer-ho al·legant que "no havia tingut cap nou incident d'agressió, amenaces o correus intimidatoris" i va afirmar que havia presentat una denúncia penal.

Esqueda es converteix així en l'onzè comunicador assassinat aquest 2017 a Mèxic, un dels països més perillosos del món per exercir aquesta professió sense tenir cap guerra declarada. Segons l'entitat Article 19, més de la meitat de les agressions a professionals de la informació les fan funcionaris públics.

L'Oficina a Mèxic de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans (ONU-DH) ha condemnat l'assassinat del periodista i també ha demanat una investigació imparcial i eficaç del cas. Els periodistes denuncien que en la majoria dels casos la policia no atén les denúncies, cosa que deixa els assassins amb total impunitat.

stats