Almenys 30 morts i 60 ferits en l'atac a la universitat de Bacha Khan, al nord del Pakistan

Uns homes armats han entrat disparant indiscriminadament al campus, segons els testimonis. Els talibans condemnen l'assalt

Un grup d'homes armats ha atacat aquest dimecres la universitat de Bacha Khan, a la ciutat de Charsadda, al nord-est del Pakistan. S'han sentit trets i explosions, segons els testimonis presencials. La policia ha acordonat el campus, i ha evacuat els estudiants i els treballadors. El govern ha confirmat fins ara almenys 30 morts i 60 ferits però alerta que el balanç final més elevat. Els talibans pakistanesos han condemat l'atac, desautoritzant la reivindicació que havia publicat un comandant del grup, Omar Mansoor, a Facebook. El post ha estat retirat, explica el periodista Omar R. Quraishi.

L'exèrcit assegura que els quatre assaltants han estat morts i que el campus està en calma. Segons la premsa local fins a 10 homes han entrat al campus aprofitant l'espessa boira i han obert foc contra els estudiants i els professors a dins les aules i a les residències. A la universitat hi estudien uns 3.000 estudiants i aquest dimecres acollia, a més, un recital de poesia amb la participació de 600 visitants.

El diari 'Dawn' descriu explosions i un tiroteig intens.

Un estudiant, Abid Ali, ha dit  al diari 'Express Tribune', que els assaltants "han entrat per la porta del darrere de la universitat on hi ha la residència d'estudiants, i han començat a obrir les portes disparant indiscriminadament; ara s'han fet forts darrere del mur de l'alberg de nois".

L'atac, a només 50 quilòmetres del lloc on els talibans van matar més de 130 estudiants d'una escola el 2014, arriba després que les autoritats de Peshawar ordenessin el tancament de diversos centres educatius per les amenaces terroristes.