Internacional 08/08/2013

Atacades amb àcid dues joves britàniques a Tanzània

Les noies, que tenien previst tornar a casa aquest dijous, han patit lesions a diferents parts del cos. Les autoritats investiguen els motius de l'atac

Reuters
2 min
Atacades amb àcid dues joves britàniques a l'illa de Zanzíbar de Tanzània

BarcelonaDues joves britàniques han estat ruixades amb àcid a la regió autònoma de l'illa de Zanzíbar, a Tanzània. Els fets han passat aquest dimecres, quan dos homes que conduïen una moto han ruixat les joves amb aquest líquid i els han provocat lesions a la cara, a la zona del tors i a l'esquena.

Les dues noies britàniques, de 18 anys i procedents de Manchester, estaven treballant de voluntàries en una escola local de Zanzíbar, una illa que atreu molts turistes, però que ha patit diverses onades de protestes el darrer any per part de membres d'un grup islamista radical.

Es motius de l'atac es desconeixen

La policia de Tanzània ha descrit l'atac com un "fet aïllat" i ha descartat, de moment, que tingui res a veure amb una possible escalada de tensió entre la majoria musulmana que viu a l'illa i la minoria cristiana.

"Els agressors van atacar les noies mentre caminaven pel carrer cap a les 19.15 de la tarda i els van llançar àcid", ha dit el comandant de la policia de la zona oest de Zanzíbar. "L'accident ha tingut lloc quan els carrers estaven deserts i la majoria de gent ja menjava després de la jornada del Ramadà", ha afegit el policia.

Les dues joves britàniques tenien previst tornar a casa aquest dijous.

Escalada de violència

El mes de novembre, el líder musulmà de l'illa també va ser atacat amb àcid. Dos mesos més tard, a principis d'aquest any, dos líders cristians van ser assassinats en dos atacs.

El grup islamista i separatista 'Uamsho' [Despertar] reivindica la independència de l'illa de Zanzíbar, que forma part de Tanzània des del 1964, i pretén introduir-hi la llei xaria. Els darrers mesos els fidels del grup han sortit als carrers i han protagonitzat diversos enfrontaments amb la policia, encara que les autoritats no han relacionat aquest grup amb els atacs a clergues cristians.

stats