Dos morts en un tiroteig en un pub al centre de Tel Aviv

La policia identifica l'atacant com a un àrab-israelià amb problemes mentals

Dues persones han mort i set més ha resultat ferides en el tiroteig que ha tingut lloc avui divendres en un cèntric pub de la capital israeliana que estava ple de gent que celebrava l'Any Nou. La policia no ha pogut encara apuntar el mòbil, de si es tracta d'un atemptat terrorista o un acte delictiu però ha i dentificat l'atacant com a un àrab-israelià amb problemes mentals.

El pare de l'home ha alertat els serveis secrets de la identitat en veure en la televisió les imatges del seu fill a l'interior d'una petita botiga en què ha entrat moments abans de l'atac. Es tracta d'un jove de 29 anys, natural de Wadi Ara, a la Galilea. Els mitjans locals suggereixen que l'atacant ha patit un procés de radicalització que l'ha dut a perpetrar el tiroteig, valoració que dedueixen per l'Alcorà que la policia va trobar en una bossa que va deixar a la botiga i del seu presumpte full d'antecedents.

La policia encara continua la seva cerca i captura.

Els testimonis han explicat que els fets s'han produït a les 14.45 hores (una hora menys a Catalunya) quan un home armat ha irromput en un local al popular carrer Dizengof, al bell mig de Tel Aviv, i ha començat a disparar amb un subfusell automàtic als clients. Les mateixes fonts han descrit el sospitós com un home fort, de pell clara, vestit amb un abric gris, que duia la cara tapada amb un passamuntanyes.

La càmera de seguretat del local ha captat fogonades d'altres direccions a l'arma del sospitós que indiquen que hi va haver trets des d'una altra direcció, però es desconeix si algun client armat va respondre a l'atemptat o es tractava d'un segon atacant que podia haver entrat al local i que alguns testimonis han confirmat de la seva existència.

En total, els investigadors afirmen que s'han efectuat una trentena de trets a l'atac.

De moment, ni la policia ni les autoritats municipals han confirmat el mòbil del crim, i es limiten a demanar a la població de la zona que es mantingui a casa.

Israel ha patit en els últims tres mesos una  onada d'atacs de ciutadans palestins, impulsat en part per les visites de jueus al complex de la mesquita d'Al-Aqsa de Jerusalem, un dels grans llocs sagrats de l'islam però també sagrat per al judaisme, així com la falta de progrés cap a la pau amb Israel.

Més continguts de