Publicitat
Publicitat

Turquia

Onze ferits per una bomba al Kurdistan turc en la jornada postelectroal

L'atemptat va atacar les celebracions per la victòria dels candidats kurds. El primer ministre Erdogan paga a les urnes l'imcompliment de les promeses sobre drets culturals i polítics

Onze persones han quedat ferides per l'explosió d'una bomba al Kurdistan turc, a prop de la frontera iraquiana. L'atemptat es va produir ahir a la nit, en una celebració de la victòria dels candidats kurds a la província de Sirnak. Les víctimes reben tractament mèdic en un hospital proper.

Els islamistes moderats del governant AKP, que va guanyar les eleccions de dimenge amb un 50% dels vots, no han obtingut en aquesta ocasió el suport dels kurds del sud-est de Turquia. El Partit Republicà del Poble (CHP), liderat pel kurd Kemal Kiliçdaroglu, ha recollit la majoria de suports a la regió, després que el primer ministre Erdogan incomplís les seves promeses sobre la normalització dels drets culturals i polítics dels kurds a Turquia.

L'AKP va posar en marxa una cadena de televisió estatal en kurd i va impulsar l'ús d'aquesta llengua en alguns centres d'estudi, però sota els dos mandats de Recep Tayyip Erdogan no s'ha aturat el setge policial a les organitzacions nacionalistes en l'òrbita del Partit dels Treballadors del Kurdistan.


Etiquetes

Més continguts de