Guerra a l'Afganistan
Internacional 27/02/2012

Un atemptat suïcida a l'aeroport de Kabul deixa almenys nou morts

Els talibans han reivindicat l'atac i parlen de "revenja" per la crema d'exemplars de l'Alcorà, la setmana passada, en una base de l'OTAN. L'onada de violència al país segueix creixent

Agències
1 min
Agents de seguretat als carrers de Kabul / REUTERS

KabulAlmenys nou persones, la majoria civils, han mort, i una dotzena han resultat ferides aquest dilluns en un atemptat suïcida reivindicat pels talibans que ha tingut lloc a prop de l'aeroport de Jalalabad, a l'est de l'Afganistan. Segons ha informat l'agència Efe, el terrorista conduïa un cotxe Toyota Corolla i ha fet explotar la càrrega explosiva en acostar-se a un punt de control de l'exèrcit que estava situat al costat de l'aeroport.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el portaveu del govern provincial, Ahmad Zia Abdulai, de les nou víctimes, sis són civils, dos són guàrdies de seguretat i l'últim és un soldat. Entre els ferits hi ha tres membres de la missió de l'OTAN a l'Afganistan, la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF).

"L'objectiu de l'atemptat era una base nord-americana", ha dit el portaveu dels talibans Zabiulá Muyahid, que ha reivindicat l'atac i ha parlat de "revenja" per la crema d'alcorans, la setmana passada, a la base de l'OTAN de Bagram. L'aeroport de Jalalabad és al costat de la base nord-americana de Fenty, on hi ha tropes dels EUA desplaçades al país, que aquests últims dies viu una onada de violència arran de les protestes per la crema d'alcorans i que, per ara, han causat 30 morts.

stats