Síria
Internacional 07/01/2012

El règim sirià promet "mà de ferro" contra els autors de l'atemptat a Damasc

L'oposició acusa el règim d'Al-Assad d'organitzar l'atac per influir en la missió d'observadors de la Lliga Àrab. Les autoritats atribueixen l'acció a un suposat terrorista suïcida

Efe
1 min
La zona de l'atemptat al centre de Damasc / AFP

El CaireEl ministre sirià de l'interior, Mohammed Ibrahim al Shaar, ha anunciat aquest divendres que el règim té previst respondre amb "mà de ferro" al nou atemptat que aquest divendres va deixar 26 persones mortes i 63 més ferides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats del país atribueixen l'acció a un suposat terrorista suïcida d'Al Qaeda que s'hauria immolat al barri d'Al Midan, al centre de Damasc, amb l'objectiu d'atacar un autobús ple de policies.

No obstant, l'oposició al règim de Baixar al-Assad ha acusat les mateixes autoritats d'haver orquestrat l'atemptat per influir en la missió d'observadors de la Lliga Àrab que visiten Síria per constatar la situació sobre el terreny.

L'atemptat arriba dues setmanes després que dues explosions causessin 44 morts en un doble atemptat al districte de Kafar Souseh, a Damasc, a prop de dos edificis dels cossos de Seguretat i Intel·ligència del país. Les autoritats també van atribuir els atacs a terroristes suïcides.

El president del comitè de la Lliga Àrab pel conflicte a Síria, el primer ministre de Qatar Sheij HAmad bin Yasim, ha acusat al règim d'al-Assad de no fer res per posar fi a la violència al país. Aquest diumenge la Lliga Àrab ha de decidir si continua la missió o la transfereix al Consell de Seguretat de l'ONU, fet que podria acabar amb una intervenció internacional.

stats