Guerra a Líbia
Internacional 22/08/2011

El Tribunal Penal Internacional confirma la detenció de Saif al-Islam

Els rebels asseguren que dominen tot Trípoli, excepte el complex presidencial. Al-Jazira emet imatges de celebracions massives a la capital i a Bengasi

Agències I Al Jazira
2 min
Gaddafi ha governat Líbia durant 42 anys / REUTERS

Bengasi / TrípoliLa portaveu del fiscal del Tribunal Penal Internacional assegura que ha confirmat la detenció del fill de Gaddafi, Saif al-Islam, informa l'agència Reuters. Inicialment l'agència havia informat per error que el detingut era el propi Gaddafi. El Tribunal ha emès una ordre internacional de detenció contra els dos dirigents libis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comandament rebel ha informat que els insurgents controlen tota la capital, Trípoli, excepte el complex presidencial, fortament armat.

Al-Jazira informa que dos avions sud-africans han aterrat a l'aeroport de Trípoli i suggereix que podrien traslladar el coronel Gaddafi i els membres del seu cercle més proper fora de Líbia. La cadena qatariana ha anunciat també la rendició d'un fill de Gaddafi, Mohamed, després que els seus germans Saif al-Islam, que havia de succeir Gaddafi al poder, i Saad, hagin estat capturats pels rebels. Amb la zona d'exclusió aèria establerta per l'OTAN i els combats en la zona de l'aeroport en el marc de l'ofensiva rebel sobre la capital, una operació d'aquestes característiques seria molt arriscada si no hi ha un acord polític previ. Els rebels també asseguren que la guàrdia personal del dictador s'ha rendit.

L'últim missatge sonor del coronel, a mitja nit, tenia molt poca qualitat i no ha servit per dissipar els dubtes sobre on es troba el líder libi, que segons els rumor podria haver sortit ja del país. Gaddafi ha instat els libis, incloses les dones, a prendre les armes per defensar la capital dels rebels.

Mentre al-Jazira emet imatges de milers de persones a Bengasi celebrant l'entrada del rebels a Trípoli, i també de residents de la capital trencant cartells i fotografies del dictador libi. Diversos testimonis recollits per les principals agències internacionals apunten que en diversos barris de la capital no hi ha cap signe de resistència de les forces governamentals. Les mateixes fonts expliquen que en el seu avenç cap al centre de la capital, els insurgents han obert les portes de diverses presons per alliberar els presoners polítics.

stats