Nova Zelanda

La pitjor tragèdia natural del país

El balanç de víctimes del terratrèmol de Chistchurch puja fins a 98 i s'acaba el temps per trobar més supervivents

Encara hi ha 226 desapareguts, però s'esvaeixen les esperances de trobar més supervivents entre la runa

S'esvaeixen les esperances de trobar més supervivents als edificis del centre de Christchurch, la segona ciutat de Nova Zelanda, afectada pel terratrèmol de dilluns. Les autoritats es mostren temeroses per la sort dels 226 desapareguts i eleven la xifra de víctimes mortals a 98.

La policia assegura que fins a 120 cossos podrien estar encara atrapatats en les runes del que havia estat la seu de la televisió de Canterbury i que desenes d'estudiants de diversos països asiàtics podrien haver quedat sepultats sota l'acadèmia d'anglès que es trobava a l'edifici de la CTV.

"Temem que la xifra de morts podria ser molt superior del que qualsevol de nosaltres ens podíem imaginar", ha afirmat aquesta nit el primer ministre, John Key, que ha indicat que hi ha molts estrangers entre les víctimes.

Els edificis malmesos es compten per milers i els equips de rescat es troben desbordats. Els analistes estimen pèrdues de 12 mil milions de dòlars.

L'alcalde de Christchurch, Bob Parker, va alertar dels problemes de distribució de l'aigua, que no arriba en una part de la ciutat i presenta problemes de contaminació en d'altres. Les autoritats han demanat a la gent que bulli l'aigua d'aixeta abans de consumir-la
.

Més continguts de