Internacional 09/08/2021

Biden vol obligar tots els militars en actiu a vacunar-se

La mesura, pendent d'aprovació, s'ha d'aplicar a partir del setembre, segons el secretari de defensa dels EUA

ARA
2 min
El president dels Estats Units, Joe Biden, aquest dimecres

El Pentàgon ordenarà a tots els seus soldats en actiu que es vacunin contra el covid-19 a partir del setembre, ha anunciat aquest dilluns el secretari de defensa dels Estats Units, Lloyd Austin, en un "missatge a les forces" dirigit a tots els treballadors del departament, segons ha recollit l'agència Efe. La mesura, que espera comptar amb el vistiplau del president, Joe Biden, en els pròxims dies, afectaria 1,3 milions de militars en actiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Prèviament, Austin va demanar a Biden que aprovés la vacunació obligatòria per als militars com una de les poques armes que queden per intentar protegir les seves tropes del virus, però Biden va voler esperar que la mesura fos aprovada per la FDA, l'Agència Federal d'Aliments i Fàrmacs, que regula la indústria farmacèutica als Estats Units.

"El secretari Austin i jo compartim el compromís indestructible de garantir que les nostres tropes tinguin totes les eines necessàries per fer la seva feina de la manera més segura", ha dit aquest dilluns Biden, que veu com l'avanç de la variant delta ha rebaixat l'optimisme que hi havia davant l'alt ritme de vacunació que demostrava en els últims mesos la superpotència mundial. Amb corba ascendent des de principis de juliol, el país ha registrat un increment d'hospitalitzacions de nens i joves en els últims dies. Diumenge va registrar 131 morts i més de 35.000 contagis de covid, mentre que la pauta completa de vacunació ja ha arribat al 50% de la ciutadania.

A finals de juliol, la Casa Blanca ja va anunciar que obligarà els més de quatre milions de treballadors del govern nord-americà a mostrar una prova de vacunació per no haver-se de sotmetre a tests de forma regular. Tot i que encara no s'ha aprovat el passaport covid als Estats Units, Biden ha posat en marxa altres mesures, com la de permetre a les empreses que acomiadin treballadors per no estar totalment vacunats, i així ho va fer la CNN fa uns dies amb tres treballadors. També espera flexibilitzar les seves fortes restriccions d'arribada de països mitjançant certificats de vacunació.

stats