Internacional 20/10/2012

El boicot de Hamàs marca les eleccions municipals a Cisjordània

Poc més de mig milió de palestins estan cridats aquest dissabte a les urnes en els primers comicis a l'Autoritat Nacional Palestina des del 2006

Agències
1 min
Membres de les forces de seguretat palestines votant dijous, durant la jornada de vot anticipat. EFE

RamalaLes urnes s'han obert amb normalitat aquest dissabte a Cisjordània, on poc més de mig milió de palestins estan cridats a votar en unes eleccions municipals marcades per l'apatia i el boicot del moviment islamista Hamàs, que governa a la franja de Gaza, on no se celebren els comicis.

Els palestins només estan cridats a les urnes en 94 dels 353 districtes electorals de Cisjordània, ja que en 181 només s'ha presentat una candidatura i en els 78 restants no n'hi ha concorregut cap.

Es tracta dels primers comicis celebrats en territori palestí des de les eleccions legislatives del 2006, en què es pa imposar Hamàs.

Està previst que s'imposin els candidats del moviment nacionalista Al-Fatah, partit que presideix Mahmud Abbas, ja que els islamistes han boicotejat els comicis i les úniques candidatures que es presenten són les que donen suport a Abu Mazen.

stats